Konu
:
Bezelyeli Ve Tavuklu Karnıyarık
Yalnız Mesajı Göster
Bezelyeli Ve Tavuklu Karnıyarık
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezelyeli Ve Tavuklu Karnıyarık
1 su bardağı sıvıyağı
6 patlıcan
400 gr taze bezelye
2 tavuk but fileto
2 domates
3-4 dal taze soğan
2-3 dal dereotu
Yarım su bardağı su
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber
Bezelyeli ve tavuklu karnıyarık:
Patlıcanları alacalı soyup karnıyarık şeklinde kesin
Acısını almak için 10 dakika tuzlu suda bekletip yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın
3-4 çorba kaşığı sıvıyağı ayırıp kalanı tavada kızdırın
Patlıcanları ekleyip kızartın
Kağıt havlu üzerine alıp yağını çektirin
Bezelyeyi ayıklayıp yıkayın
Tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün
Tavuk etlerini küp küp doğrayın
Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın
Taze soğanları temizleyip kıyın
Ayırdığınız sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanları sote edin
Tavuk etlerini ekleyip kavurun
Tuz ve karabiber serpin
Domatesi ekleyip hafif koyu bir sos kıvamına gelinceye kadar pişirin
Bezelyeleri ekleyip karıştırın
3-4 dakika sonra ateşten alın
Patlıcanları tencereye dizin
Herbirinin kesik yerlerini açarak bezelyeli karışımı paylaştırın
Salçayı yarım bardak suyla karıştırıp üzerine gezdirin
Bir tutam tuz serpip kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin
Dereotunu kıyıp karnıyarıkların üzerlerine serpiştirin
Sıcak servis yapın
Şefin Yorumu :
Baharın en taze sebzelerinden bezelye, A, C, B1 ve B2 vitaminleri, kalsiyum, potasyum mineralleri açısından çok zengin
İçerdiği bol protein nedeniyle et yerine geçebiliyor
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul