Konu
:
Pırasa Çullaması
Yalnız Mesajı Göster
Pırasa Çullaması
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pırasa Çullaması
1 kg pırasa
2 soğan
250 gr kuzu kuşbaşı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 sivribiber
1 çorba kaşığı küp doğranmış
sarı dolmalık biber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 kahve fincanı sıcak su
1 çorba kaşığı limon suyu
3 yumurta
Yarım su bardağı un
Tuz
karabiber
Kızartmak için
Sıvıyağ
Pırasa çullaması:
Kuşbaşı etleri zar şeklinde doğrayın
Sivribiberi temizleyip doğrayın
Pırasaları temizleyip 2-3 cm eninde verev parçalara
kesin
Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su, 1 kaşık limon suyu ve tuz ekleyip yumuşayana kadar haşlayın
Süzgece
alıp iyice süzün
Un, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın
Yumurtaları bir kapta hafif çırpın
Pırasaları önce una sonra yumurtaya bulayın
Kızartma yağını tavada kızdırıp pırasaları altın rengini alana kadar kızartın
Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin
Pırasaları yayvan bir tencereye dizin
Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın
2 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı soteleyin
Et, sivribiber, sarı dolmalık biber ve salçayı ekleyip et suyunu bırakıp çekene kadar pişirin
1 kahve fincanı sıcak su ilave edip etler yumuşayana kadar pişirin
Etli harcı pırasaların üzerine döküp 2-3 dakika pişirin
Ocaktan alıp sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul