Konu
:
Güveçte Taze Fasulye
Yalnız Mesajı Göster
Güveçte Taze Fasulye
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güveçte Taze Fasulye
1 kg taze fasulye
750 gr kuzu kuşbaşı et
1 soğan
2 sivri biber
2 kırmızıbiber
3 domates
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı sıcak su
300 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Güveçte taze fasulye:
Soğanı piyazlık doğrayın
Kırmızı ve sivri biberi jülyen doğrayın
Sarımsakları dörde bölün
Ayçiçeği yağını güveçte ısıtın
Kuzu etlerini ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin
Soğanı ve sarımsağı ekleyip 1 dakika pişirin
Daha sonra kırmızı ve sivri biberleri ekleyip 2-3 dakika pişirin
Ayıklayıp yarıya böldüğünüz taze fasulyeleri ekledikten sonra birkaç dakika daha soteleyin
Doğranmış domatesleri ve 1 çay bardağı sıcak suda erittiğiniz biber salçasını, tereyağını, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın
7-8 dakika kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin
Daha sonra önceden ısıttığınız 180 dereceye ayarlı fırında kapağı kapalı olarak taze fasulye ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin
Fırından almaya yakın rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin
Peynir eriyip kızarınca fırından çıkarıp sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul