Konu
:
Patlıcanlı Kuru Fasulye
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcanlı Kuru Fasulye
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcanlı Kuru Fasulye
250 gr dermason fasulye
5 patlıcan
Kızartma için sıvıyağ
150 gr kuşbaşı dana eti
3 soğan
3 domates
1 kırmızı salçalık biber
1 çarliston biber
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı sıcak su
Tuz, kırmızı tozbiber
Patlıcanlı kuru fasulye:
Fasulyeyi akşamdan ıslatın
Ertesi gün suyunu değiştirip hafif diri kıvamda haşlayın ve süzün
Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın
Tuzlu suda 15 dakika bekletip yıkayın ve süzün
Sıvıyağı tavada kızdırıp patlıcanları hafif kızartın
Fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alın
Soğanları soyup küçük küçük doğrayın
Domatesleri soyup küp küp doğrayın
Biberleri temizleyip küçük şeritler halinde doğrayın
Sarımsakları soyup ezin
Margarini tavada eritip soğan ve sarımsakları sote edin
Eti ilave edip kavurun
Et suyunu salıp çekince domates ve biberleri ekleyin
Sos koyulaşmaya başlayınca kuru fasulyeyi ve patlıcanları ilave edin
Sıcak suyu ekleyip tuz ve kırmızı tozbiber serpin
Fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul