Yalnız Mesajı Göster

Patlıcanlı Kuru Fasulye

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Kuru Fasulye





250 gr dermason fasulye
5 patlıcan
Kızartma için sıvıyağ
150 gr kuşbaşı dana eti
3 soğan
3 domates
1 kırmızı salçalık biber
1 çarliston biber
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı sıcak su
Tuz, kırmızı tozbiber

Patlıcanlı kuru fasulye:
Fasulyeyi akşamdan ıslatın Ertesi gün suyunu değiştirip hafif diri kıvamda haşlayın ve süzün
Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın Tuzlu suda 15 dakika bekletip yıkayın ve süzün Sıvıyağı tavada kızdırıp patlıcanları hafif kızartın Fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alın

Soğanları soyup küçük küçük doğrayın Domatesleri soyup küp küp doğrayın Biberleri temizleyip küçük şeritler halinde doğrayın Sarımsakları soyup ezin

Margarini tavada eritip soğan ve sarımsakları sote edin Eti ilave edip kavurun Et suyunu salıp çekince domates ve biberleri ekleyin Sos koyulaşmaya başlayınca kuru fasulyeyi ve patlıcanları ilave edin Sıcak suyu ekleyip tuz ve kırmızı tozbiber serpin Fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin Sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla