Yalnız Mesajı Göster

Mercimekli Sebze Püresi

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mercimekli Sebze Püresi





2 su bardağı yeşil mercimek
3 havuç
1 tatlı kaşığı sirke
1 kereviz sapı
4~5 dal ıspanak kökü
2 soğan
1 su bardağı konserve küp domates
1 tatlı kaşığı esmer şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz

Püre için
1 kg havuç
3 patates
30 gr tereyağı
2 diş sarımsak
1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri

Mercimekli sebze püresi:
Mercimekleri bol suyla yıkayıp süzün Geniş bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ve sirke ekleyip diri kıvamda haşlayın Sebzeleri temizleyip küp şeklinde doğrayın

Püre için, havuç ve patatesin kabuklarını soyup dilimleyin Geniş bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin Sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlayın Sebzeleri tuz, tereyağı ve sarımsak ilavesiyle birlikte püre haline getirin Püreyi sıkma torbasına aktarın

Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı kavurun Sebzeler, tuz ve şekeri ilave edip 2-3 dakika daha kavurun En son mercimekleri ekleyip 4-5 dakika daha kavurma işlemine devam edin

Yuvarlak fırın kabına sebzeli harcı yayın Püreyi mercimekli karışımın üzerini kapatacak şekilde sıkın Üzerine kaşarpeynirini serpiştirin Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında peynirler kızarıncaya kadar pişirin Sıcak veya ılık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla