Konu
:
Mercimekli Sebze Püresi
Yalnız Mesajı Göster
Mercimekli Sebze Püresi
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mercimekli Sebze Püresi
2 su bardağı yeşil mercimek
3 havuç
1 tatlı kaşığı sirke
1 kereviz sapı
4~5 dal ıspanak kökü
2 soğan
1 su bardağı konserve küp domates
1 tatlı kaşığı esmer şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Püre için
1 kg havuç
3 patates
30 gr tereyağı
2 diş sarımsak
1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
Mercimekli sebze püresi:
Mercimekleri bol suyla yıkayıp süzün
Geniş bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ve sirke ekleyip diri kıvamda haşlayın
Sebzeleri temizleyip küp şeklinde doğrayın
Püre için, havuç ve patatesin kabuklarını soyup dilimleyin
Geniş bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin
Sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlayın
Sebzeleri tuz, tereyağı ve sarımsak ilavesiyle birlikte püre haline getirin
Püreyi sıkma torbasına aktarın
Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı kavurun
Sebzeler, tuz ve şekeri ilave edip 2-3 dakika daha kavurun
En son mercimekleri ekleyip 4-5 dakika daha kavurma işlemine devam edin
Yuvarlak fırın kabına sebzeli harcı yayın
Püreyi mercimekli karışımın üzerini kapatacak şekilde sıkın
Üzerine kaşarpeynirini serpiştirin
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında peynirler kızarıncaya kadar pişirin
Sıcak veya ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul