Konu
:
Mercimek Sepetinde Kapuska
Yalnız Mesajı Göster
Mercimek Sepetinde Kapuska
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mercimek Sepetinde Kapuska
Sepet için
140 gr yeşil mercimek
160 gr kırmızı mercimek
2 havuç
1 yumurtanın sarısı
2 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
2 çorba kaşığı galeta unu
4 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Kapuska için
300 gr beyaz lahana yaprağı
1 çorba kaşığı pirinç
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
45 dilim çemensiz pastırma
1 su bardağı sıcak su
Tuz
karabiber
Mercimek sepetinde kapuska:
Havuçları temizleyip rendeleyin
Havuç, kırmızı ve yeşil mercimekleri ayrı kaplarda yumuşayana kadar haşlayıp süzün
Hepsini
birlikte robota alıp ezin
Püreyi çukur bir kaba alın
Tuz, yumurtanın sarısı, peynir, galeta unu, yağ ve unu ilave edip yoğurun
Elinizi unlayıp hamurdan eşit büyüklükte parçalar koparın
Hamur parçalarını yağlanmış tart kalıplarına elinizle bastırarak yayın
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin
Soğumaya bırakın
Kapuska için soğanları temizleyip kıyın
Lahana yapraklarını iri doğrayın
Sıvıyağı tencerede kızdırın
Soğanı ekleyip kavurun
Lahanayı ilave edin
Sıcak su, salça, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın
Pirinci ilave edip lahanalar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin
Pastırma dilimlerini doğrayıp lahanaya ilave edin ve karıştırıp ocaktan alın
Kapuskayı mercimekli sepetlere paylaştırıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul