Yalnız Mesajı Göster

Mercimek Sepetinde Kapuska

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mercimek Sepetinde Kapuska





Sepet için
140 gr yeşil mercimek
160 gr kırmızı mercimek
2 havuç
1 yumurtanın sarısı
2 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
2 çorba kaşığı galeta unu
4 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz

Kapuska için
300 gr beyaz lahana yaprağı
1 çorba kaşığı pirinç
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
45 dilim çemensiz pastırma
1 su bardağı sıcak su
Tuz
karabiber

Mercimek sepetinde kapuska:
Havuçları temizleyip rendeleyin Havuç, kırmızı ve yeşil mercimekleri ayrı kaplarda yumuşayana kadar haşlayıp süzün Hepsini
birlikte robota alıp ezin

Püreyi çukur bir kaba alın Tuz, yumurtanın sarısı, peynir, galeta unu, yağ ve unu ilave edip yoğurun Elinizi unlayıp hamurdan eşit büyüklükte parçalar koparın Hamur parçalarını yağlanmış tart kalıplarına elinizle bastırarak yayın

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin Soğumaya bırakın

Kapuska için soğanları temizleyip kıyınLahana yapraklarını iri doğrayın Sıvıyağı tencerede kızdırın Soğanı ekleyip kavurun

Lahanayı ilave edin Sıcak su, salça, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın Pirinci ilave edip lahanalar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin

Pastırma dilimlerini doğrayıp lahanaya ilave edin ve karıştırıp ocaktan alın Kapuskayı mercimekli sepetlere paylaştırıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla