Konu
:
Kerevizli Lahana Bohçası
Yalnız Mesajı Göster
Kerevizli Lahana Bohçası
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kerevizli Lahana Bohçası
3 küçük kereviz
6 iri lahana yaprağı
Yarım limonun suyu
2 çay bardağı zeytinyağı
2 soğan
1
5 çay bardağı dolmalık pirinç
1 kesme şeker
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 su bardağı su
1 çay kaşığı sumak
1 çorba kaşığı limon suyu
6-7 maydanoz sapı
Tuz, karabiber
Kerevizli lahana bohçası:
Kerevizleri soyup ortadan ikiye kesin ve içlerini oyup kararmaması için limonlu suda bekletin
Lahana yapraklarını kaynar tuzlu suya atıp çıkarın ve süzgece alın
Soğanları soyup kıyın
Bir çay bardağı zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı pembeleştirin
Pirinci ekleyip kavurun
Şeker, kuşüzümü, dolmalık fıstık, tuz ve karabiber serpip yarım çay bardağı sıcak su ilave edin
Pirinçler diri kıvamda yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin
Kerevizleri süzün ve içlerini pirinçli karışımla doldurun
Lahana yapraklarını açıp her birinin ortasına bir kereviz dolması yerleştirin ve lahanayı bohça şeklinde sarıp ağız kısmını maydanoz saplarıyla bağlayın
Lahana bohçalarını tencereye dizip sıcak suyu ilave edin
Kalan zeytinyağı, limon suyu, tuz ve sumağı ekleyin
Su kaynayınca ateşi kısın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin
Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın
Servis tabağına alıp servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul