Yalnız Mesajı Göster

Kerevizli Lahana Bohçası

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kerevizli Lahana Bohçası





3 küçük kereviz
6 iri lahana yaprağı
Yarım limonun suyu
2 çay bardağı zeytinyağı
2 soğan
15 çay bardağı dolmalık pirinç
1 kesme şeker
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 su bardağı su
1 çay kaşığı sumak
1 çorba kaşığı limon suyu
6-7 maydanoz sapı
Tuz, karabiber

Kerevizli lahana bohçası:
Kerevizleri soyup ortadan ikiye kesin ve içlerini oyup kararmaması için limonlu suda bekletin Lahana yapraklarını kaynar tuzlu suya atıp çıkarın ve süzgece alın Soğanları soyup kıyın

Bir çay bardağı zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı pembeleştirin Pirinci ekleyip kavurun Şeker, kuşüzümü, dolmalık fıstık, tuz ve karabiber serpip yarım çay bardağı sıcak su ilave edin Pirinçler diri kıvamda yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin

Kerevizleri süzün ve içlerini pirinçli karışımla doldurun Lahana yapraklarını açıp her birinin ortasına bir kereviz dolması yerleştirin ve lahanayı bohça şeklinde sarıp ağız kısmını maydanoz saplarıyla bağlayın

Lahana bohçalarını tencereye dizip sıcak suyu ilave edin Kalan zeytinyağı, limon suyu, tuz ve sumağı ekleyin Su kaynayınca ateşi kısın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın Servis tabağına alıp servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla