Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Patlıcan Paçası

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Patlıcan Paçası





3 patlıcan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 soğan
1 sarı dolmalık biber
4-5 diş sarımsak
3-4 domates
3-4 dal maydanoz
Yarım su bardağı su
1 çorba kaşığı sirke
Yarım tatlı kaşığı tozşeker
Kızartma için sıvıyağ
Tuz

Zeytinyağlı patlıcan paçası:
Patlıcanların kabuklarını soyup 1 santim kalınlığında çubuk şeklinde kesin Tuzlu suda 15 dakika bekletin Süzüp elinizle suyunu sıkın Kâğıt havlu ile kurulayın

Sıvıyağı tavada kızdırın Patlıcanları hafif kızartıp kâğıt havlu üzerine alın

Soğanları soyup piyazlık doğrayın Biberin çekirdeklerini çıkarın Domateslerin kabuklarını soyun Biber ve domatesleri şeritler halinde doğrayın Sarımsakları temizleyip kıyın

Zeytinyağını ısıtıp soğan ve sarımsakları soteleyin Biberleri ekleyip 2-3 dakika daha soteleyin Domatesleri ilave edin Domatesler suyunu çekince yarım su bardağı su, sirke, şeker ve tuz ekleyip kaynatın

Patlıcanları fırın tepsisine alın Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin Tepsiyi fırından alıp soğumaya bırakın Maydanoz yaprakları ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla