Konu
:
Zeytinyağlı Patlıcan Paçası
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Patlıcan Paçası
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Patlıcan Paçası
3 patlıcan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 soğan
1 sarı dolmalık biber
4-5 diş sarımsak
3-4 domates
3-4 dal maydanoz
Yarım su bardağı su
1 çorba kaşığı sirke
Yarım tatlı kaşığı tozşeker
Kızartma için sıvıyağ
Tuz
Zeytinyağlı patlıcan paçası:
Patlıcanların kabuklarını soyup 1 santim kalınlığında çubuk şeklinde kesin
Tuzlu suda 15 dakika bekletin
Süzüp elinizle suyunu sıkın
Kâğıt havlu ile kurulayın
Sıvıyağı tavada kızdırın
Patlıcanları hafif kızartıp kâğıt havlu üzerine alın
Soğanları soyup piyazlık doğrayın
Biberin çekirdeklerini çıkarın
Domateslerin kabuklarını soyun
Biber ve domatesleri şeritler halinde doğrayın
Sarımsakları temizleyip kıyın
Zeytinyağını ısıtıp soğan ve sarımsakları soteleyin
Biberleri ekleyip 2-3 dakika daha soteleyin
Domatesleri ilave edin
Domatesler suyunu çekince yarım su bardağı su, sirke, şeker ve tuz ekleyip kaynatın
Patlıcanları fırın tepsisine alın
Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin
Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin
Tepsiyi fırından alıp soğumaya bırakın
Maydanoz yaprakları ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul