Konu
:
Tavuklu Bakla Graten
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Bakla Graten
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Bakla Graten
600 gr bakla
3 salçalık kırmızıbiber
100 gr tavuk göğüs eti
40 gr tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 limonun suyu
2 su bardağı süt
tuz
karabiber
1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
1 tatlı kaşığı rendelenmiş muskat
Tavuklu bakla graten:
Baklaların uç kısımlarını koparıp temizleyin
Yıkayıp süzün ve kararmaması için bir çorba kaşığı un ve limon suyu ilaveli suda 10 dakika bekletin
Süzüp tencereye alın ve üzerini örtecek kadar su ilave edip yumuşayana kadar haşlayın
Salçalık kırmızıbiberleri temizleyip uzun şerit şeklinde kesin
Tavuk etini yumuşayana kadar haşlayın
Eti bir kaba alıp tel tel ayırın
Beşamel için tereyağını tavada eritip kalan bir kaşık unu ilave edin ve devamlı karıştırarak pembeleşene kadar kavurun
Sütü ekleyip boza kıvamını alana kadar karıştırın
Tuz, iki kaşık kaşarpeyniri, karabiber ve muskatı ekleyip ocaktan alın
Baklaları ve şerit biberleri yağlanmış fırın kabına değişimli olarak yerleştirin
Üzerine tel tel ayrılmış eti serpiştirip kalan bakla ve biberleri ilave edin
Beşamel sosu döküp önceden ısıtılmış fırına verin
5-7 dakika pişirip üzerine kalan peyniri serpiştirin
2-3 dakika daha pişirip fırından alın
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul