Konu
:
Zeytinyağlı Taze Barbunya-1
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Taze Barbunya-1
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Taze Barbunya-1
1 kg taze barbunya
2 soğan
2 dal taze soğan
3 domates
2 sivri biber
1 kesme şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
2 su bardağı su
2 dal maydanoz
Tuz
Zeytinyağlı taze barbunya:
Barbunyaları ayıklayıp yıkayın
Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin ve bir taşım kaynatın
Soğanları kıyın
Taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın
Domatesleri soyup küp küp doğrayın
Sivri biberleri ve maydanozu kıyın
Zeytinyağını tencerede kızdırın
Soğan, taze soğan, sarımsak ve sivri biberi ekleyip kavurun
Domatesi ekleyip sos halini alıncaya kadar pişirin
Tuz, limon suyu ve şekeri ekleyip karıştırın
Barbunya ve suyu ilave edip kapağını kapatın
Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin
Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın
Soğuduktan sonra kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul