Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Taze Barbunya-1

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Taze Barbunya-1





1 kg taze barbunya
2 soğan
2 dal taze soğan
3 domates
2 sivri biber
1 kesme şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
2 su bardağı su
2 dal maydanoz
Tuz

Zeytinyağlı taze barbunya:
Barbunyaları ayıklayıp yıkayın Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin ve bir taşım kaynatın Soğanları kıyın Taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın Domatesleri soyup küp küp doğrayın Sivri biberleri ve maydanozu kıyın
Zeytinyağını tencerede kızdırın Soğan, taze soğan, sarımsak ve sivri biberi ekleyip kavurun Domatesi ekleyip sos halini alıncaya kadar pişirin Tuz, limon suyu ve şekeri ekleyip karıştırın Barbunya ve suyu ilave edip kapağını kapatın Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın Soğuduktan sonra kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla