Konu
:
Bakla Dizme
Yalnız Mesajı Göster
Bakla Dizme
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bakla Dizme
500 gr bakla
2 su bardağı mısır unu
Tuz
35 gr tereyağı
2 diş sarımsak
Üzeri için
Sarımsaklı yoğurt
Dereotu
Bakla dizme:
Baklaların uç kısımlarını kesip unlu ve limonlu suda 30 dakika bekletin
Kaynayan limonlu suya atıp yumuşayıncaya kadar haşlayın ve buzlu suya aktarın
Mısır ununu bir tabağa alıp tuz ekleyin
Tavaya biraz yağ sürün
Baklaları teker teker mısır ununa bulayıp tavaya bir sıra dizin
İnce doğranmış sarımsak dilimleri ve küçük tereyağı parçaları yerleştirip baklalar bitinceye kadar işlemi tekrarlayın
En üste tekrar yağ yerleştirip orta ateşte bir tarafını 10 dakika pişirin
Tepsi ya da kapak yardımıyla çevirip 10 dakika daha pişirin
Sarımsaklı yoğurt gezdirip dereotu serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul