Yalnız Mesajı Göster

Mısır Unlu Patlıcan

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mısır Unlu Patlıcan





4 patlıcan
1 su bardağı mısır unu
2 yumurta
3 dal taze fesleğen

Kızartmak için
zeytinyağı

Mısır unlu patlıcan:
Patlıcanları yıkayıp sap kısımlarını koparmadan alacalı soyun Boylamasına dörde kesip kararmamaları ve acılığını gidermek için 20 dakika kadar tuzlu suda bekletin Süzüp iyice kurulayın

Mısır unu ile ince kıyılmış fesleğeni harmanlayıp düz bir tabağa aktarın Yumurtaları ayrı bir kasede çırpın

Kurulanmış patlıcanları sırasıyla çırpılmış yumurtaya ve mısır unlu karışıma bulayın Kızgın yağda kızartın Fazla yağını süzdürmek için kağıt havlu üzerine alın Domatesli sos (mücverde verilen tarifi uygulayın) yada sarımsaklı yoğurt ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla