Konu
:
Kesme Bulamacı
Yalnız Mesajı Göster
Kesme Bulamacı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kesme Bulamacı
Malzeme
Miktar
Gram
Yapılışı
Pekmez 1 su bardağı
250
Pekmez ile su tencereye konur,10 dakika kaynatılır
Bulgur ,tarçın,karanfil ve yenibahar ilave edilerek pişirilir
Bulgur yumuşayınca,az su ile ezilmiş un ve nişasta eklenerek karıştırılır
Dövülmüş ceviz ve kavrulmuş susam da ilave edilerek koyulaşıncaya kadar pişirilir
Koyulaşınca kaselere dökülür,soğuyunca servis edilir
Su 3 su bardağı
600
Malatya Pilavlık Bulgur 1/2 su bardağı
80
Tarçın 1 çubuk
-
Karanfil 5 tane
-
Yenibahar 1 tane
-
Un 1 tatlı kaşığı
4
Nişasta 1 tatlı kaşığı
4
Ceviz içi 1/4 su bardağı
25
NOT
Susam
1/4 su bardağı
40
Şanlıurfa yöresinde yapılmaktadır
Biraz daha un ve nişasta ilave edilerek koyu pişirilir,tepsilere dökülüp dondurulabilir
Daha sonra kare şeklinde kesilerek nişastaya bulanır,ara sıra çevrilerek kurutulur
Terledikçe nişastaya bulanır
Kış için kurutulan bu
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul