Yalnız Mesajı Göster

Kesme Bulamacı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kesme Bulamacı



Malzeme
Miktar
Gram
Yapılışı

Pekmez 1 su bardağı
250
Pekmez ile su tencereye konur,10 dakika kaynatılırBulgur ,tarçın,karanfil ve yenibahar ilave edilerek pişirilirBulgur yumuşayınca,az su ile ezilmiş un ve nişasta eklenerek karıştırılırDövülmüş ceviz ve kavrulmuş susam da ilave edilerek koyulaşıncaya kadar pişirilirKoyulaşınca kaselere dökülür,soğuyunca servis edilir

Su 3 su bardağı
600
Malatya Pilavlık Bulgur 1/2 su bardağı
80
Tarçın 1 çubuk
-
Karanfil 5 tane
-
Yenibahar 1 tane
-
Un 1 tatlı kaşığı
4
Nişasta 1 tatlı kaşığı
4
Ceviz içi 1/4 su bardağı
25

NOT
Susam
1/4 su bardağı
40

Şanlıurfa yöresinde yapılmaktadırBiraz daha un ve nişasta ilave edilerek koyu pişirilir,tepsilere dökülüp dondurulabilirDaha sonra kare şeklinde kesilerek nişastaya bulanır,ara sıra çevrilerek kurutulurTerledikçe nişastaya bulanırKış için kurutulan bu










Alıntı Yaparak Cevapla