Yalnız Mesajı Göster

Taze Fasulye Afyon Yöresi

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Fasulye Afyon Yöresi






Afyon usulü taze fasulye

Malzemeler:
  • yarım kg taze fasulye
  • 3-4 havuç
  • 2 kuru soğan
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kase yoğurt
Hazırlanması:[*]Fasulyelerin kılçıklarını ayırıp verev doğrayın 2 litre kaynamış su ile yaklaşık 5 dakika haşlayın (kapağı açık olmalı)[*]2 soğanı yemeklik ve havuçları ise verev doğrayın Soğanlarla havucu zeytinyağında kavurun[*]Fasulyelerin suyunu süzüp tencereye ilave edin Bir miktar daha kavurup yarım çay bardağı su ile fasulyeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin[*]Tuzunu ekleyip soğuyunca servis tabağına alın Üzerine yoğurt gezdirip pul biberle süsleyin
Alinti

Alıntı Yaparak Cevapla