Konu
:
Libje Basta...
Yalnız Mesajı Göster
Libje Basta...
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Libje Basta...
Malzeme
Miktar
Gram
Yapılışı
Tavuk eti -
500
Tavuk eti 3 su bardağı su ile haşlanır ve ufak ufak uzunlamasına liflere ayrılır
Yağın yarısı ile un ile hafif kavrulur
Tavuğun haşlama suyu ve 3 su bardağı daha su ilave edilerek kaynatılır
Tavuk etleri ve tuzun yarısı katılarak 10 dakika kadar pişirilir
Diğer yandan bulgur,3 su bardağı ve kalan tuz ile suyunu çekinceye kadar haşlanır
10 dakika dinlendikten sonra Tahta kaşıkla hafifçe ezilerek karıştırılır
Bulgur servis tabağına, ortası açık kenarları duvar şeklinde (havuz gibi) yerleştirilir
Tavuklu çorba bulgurun ortasına koyularak üzerine yağ ile hazırlanan "Şibji cav"(salçalı,cevizli(kıyılmış)ve biberli yağ)gezdirilerek servis yapılır
Su 9 su bardağı
1800
Tereyağı(erimiş) 1 su bardağı
200
Un 5 yemek kaşığı
40
Tuz 2 tatlı kaşığı
12
Malatya pilavlık bulgur 1 1/2 su bardağı
240
Ceviz içi 1/2 su bardağı
50
Salça 1 yemek kaşığı
10
Kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı
2
NOT
Karabiber
1/2 tatlı kaşığı
1
Kuzey kafkasya kökenli olan bu yemek Çerkezler tarafından sevilerek tüketilir
Tarif Konya'nın Başhüyük kasabasından alınmıştır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul