Yalnız Mesajı Göster

Libje Basta...

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Libje Basta...



Malzeme
Miktar
Gram
Yapılışı

Tavuk eti -
500

Tavuk eti 3 su bardağı su ile haşlanır ve ufak ufak uzunlamasına liflere ayrılırYağın yarısı ile un ile hafif kavrulurTavuğun haşlama suyu ve 3 su bardağı daha su ilave edilerek kaynatılırTavuk etleri ve tuzun yarısı katılarak 10 dakika kadar pişirilirDiğer yandan bulgur,3 su bardağı ve kalan tuz ile suyunu çekinceye kadar haşlanır10 dakika dinlendikten sonra Tahta kaşıkla hafifçe ezilerek karıştırılırBulgur servis tabağına, ortası açık kenarları duvar şeklinde (havuz gibi) yerleştirilirTavuklu çorba bulgurun ortasına koyularak üzerine yağ ile hazırlanan "Şibji cav"(salçalı,cevizli(kıyılmış)ve biberli yağ)gezdirilerek servis yapılır

Su 9 su bardağı
1800
Tereyağı(erimiş) 1 su bardağı
200
Un 5 yemek kaşığı
40
Tuz 2 tatlı kaşığı
12
Malatya pilavlık bulgur 1 1/2 su bardağı
240
Ceviz içi 1/2 su bardağı
50
Salça 1 yemek kaşığı
10
Kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı
2
NOT
Karabiber
1/2 tatlı kaşığı
1

Kuzey kafkasya kökenli olan bu yemek Çerkezler tarafından sevilerek tüketilirTarif Konya'nın Başhüyük kasabasından alınmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla