Konu
:
Bulgurlu Patates
Yalnız Mesajı Göster
Bulgurlu Patates
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bulgurlu Patates
Malzeme
Miktar
Gram
Yapılışı
Patates 3 orta boy
300
Patatesler yıkanır,kabukların ince soyularak kuşbaşı şeklinde (2santimetre küp)doğranır ve kararmasını önlemek için tuzlu suya konur
soğan soyulur
,yıkanır ve ince ince doğranır
Tencereye yağ ve soğan konur,soğan sararıncaya kadar kavrulur
Kıyma ilave edilerek kavurmaya devam edilir
Salça,pulbiber ve karabiber eklenerek 1-2 defa karıştırılır
Patatesler ve sıcak su ilave edilir
Kaynayınca tuz atılır,ateş kısılarak 5 dakika kaynatılır
Bulgur konur,Bulgur ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir
Biraz suluca ocaktan alınır
Soğan 1 büyük boy
100
Tereyağı veya margarin (erimiş) 5 yemek kaşığı
50
Kıyma 1/2 su bardağı
100
Salça 1 yemek kaşığı
10
Pul biber 1 tatlı kaşığı
2
Karabiber 1 tatlı kaşığı
2
Su 5 su bardağı
1000
Tuz 2 tatlı kaşığı
12
NOT
Malatya pilavlık
Bulgur 1 su bardağı 160
Tarif Gümüşhane'den alınmıştır
Kıymasız yapıldığında et suyu konur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul