Yalnız Mesajı Göster

Bulgurlu Patates

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bulgurlu Patates



Malzeme
Miktar
Gram
Yapılışı

Patates 3 orta boy
300

Patatesler yıkanır,kabukların ince soyularak kuşbaşı şeklinde (2santimetre küp)doğranır ve kararmasını önlemek için tuzlu suya konursoğan soyulur,yıkanır ve ince ince doğranırTencereye yağ ve soğan konur,soğan sararıncaya kadar kavrulurKıyma ilave edilerek kavurmaya devam edilir Salça,pulbiber ve karabiber eklenerek 1-2 defa karıştırılırPatatesler ve sıcak su ilave edilirKaynayınca tuz atılır,ateş kısılarak 5 dakika kaynatılırBulgur konur,Bulgur ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilirBiraz suluca ocaktan alınır

Soğan 1 büyük boy
100
Tereyağı veya margarin (erimiş) 5 yemek kaşığı
50
Kıyma 1/2 su bardağı
100
Salça 1 yemek kaşığı
10
Pul biber 1 tatlı kaşığı
2
Karabiber 1 tatlı kaşığı
2
Su 5 su bardağı
1000
Tuz 2 tatlı kaşığı
12

NOT
Malatya pilavlık
Bulgur 1 su bardağı 160

Tarif Gümüşhane'den alınmıştırKıymasız yapıldığında et suyu konur

Alıntı Yaparak Cevapla