Konu
:
Kuymak Malatya Usulü
Yalnız Mesajı Göster
Kuymak Malatya Usulü
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuymak Malatya Usulü
Kuymak
Ölçüler:
2 su bardağı un
125 gr
sana yağı veya tereyağı
2 su bardağı toz şeker
2 kaşık ayrıca (üzerine) tereyağı
3 su bardağı su
Yapılış: Bir tencerede yağla un pembeleşinceye kadar kavrulur, diğer tarafta şekerle su karıştırılarak eritilir
Şekerli su kavrulan una karıştıra karıştıra ilâve edilir
Koyulaşıncaya kadar (5-10 dakika) pişirilir, pişme esnasında karıştırma işlemi devam eder
Servis tabağına alınıp üzerine kaşıkla çukurlar yapılarak eritilmiş tereyağı doldurulur
Sıcak olarak servis yapılır
Not: Arzu edilirse soğuk veya ılıkta yenebilir
Özellikle lohusalar için hazırlanan bir yiyecektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul