Yalnız Mesajı Göster

Kuymak Malatya Usulü

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuymak Malatya Usulü



Kuymak

Ölçüler:

2 su bardağı un

125 gr sana yağı veya tereyağı

2 su bardağı toz şeker

2 kaşık ayrıca (üzerine) tereyağı

3 su bardağı su

Yapılış: Bir tencerede yağla un pembeleşinceye kadar kavrulur, diğer tarafta şekerle su karıştırılarak eritilir Şekerli su kavrulan una karıştıra karıştıra ilâve edilir Koyulaşıncaya kadar (5-10 dakika) pişirilir, pişme esnasında karıştırma işlemi devam eder Servis tabağına alınıp üzerine kaşıkla çukurlar yapılarak eritilmiş tereyağı doldurulur Sıcak olarak servis yapılır

Not: Arzu edilirse soğuk veya ılıkta yenebilir Özellikle lohusalar için hazırlanan bir yiyecektir

Alıntı Yaparak Cevapla