Yalnız Mesajı Göster

Hamsili Ekmek-1

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsili Ekmek-1



Hamsili Ekmek



Kullanılacak Malzemeler


Sıcak su

8 su bardağı mısır unu

1 bağ taze nane

2 bağ taze soğan

1 bağ pazı

1 kg hamsi

Tuz





Hazırlanma Şekli


Hamsileri, kafalarını koparın ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayın yıkayıp havlu kağıt arasında durulayınız


Pazı, taze soğan ve naneleri ince doğrayınız


Doğradığınız malzemeleri hamsi ile birlikte mısır ununun üzerine boşaltınız Çok sıcak suyu yavaş yavaş ilave ederek karıştırınız ve yoğurunuz


Hazırladığınız hamuru tepsiye koyarak orta sıcaklıktaki fırında (180-200oC) 30-35 dakika pişiriniz


Sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz


Not: Bu ekmek Karadeniz’in her tarafında yaygındır

Alıntı Yaparak Cevapla