Konu
:
Hamsili Ekmek-1
Yalnız Mesajı Göster
Hamsili Ekmek-1
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamsili Ekmek-1
Hamsili Ekmek
Kullanılacak Malzemeler
Sıcak su
8 su bardağı mısır unu
1 bağ taze nane
2 bağ taze soğan
1 bağ pazı
1 kg hamsi
Tuz
Hazırlanma Şekli
Hamsileri, kafalarını koparın ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayın yıkayıp havlu kağıt arasında durulayınız
Pazı, taze soğan ve naneleri ince doğrayınız
Doğradığınız malzemeleri hamsi ile birlikte mısır ununun üzerine boşaltınız
Çok sıcak suyu yavaş yavaş ilave ederek karıştırınız ve yoğurunuz
Hazırladığınız hamuru tepsiye koyarak orta sıcaklıktaki fırında (180-200oC) 30-35 dakika pişiriniz
Sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz
Not: Bu ekmek Karadeniz’in her tarafında yaygındır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul