Konu
:
Soğan Yatağında Ciğer Kebabı (Adana)
Yalnız Mesajı Göster
Soğan Yatağında Ciğer Kebabı (Adana)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soğan Yatağında Ciğer Kebabı (Adana)
1 kuzu ciğeri
1 kâse kuyruk yağı
1 orta boy soğan
½ demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı sumak
Tuz
Zarını soyduğunuz ciğeri, kuşbaşından daha küçük olacak şekilde küp küp doğrayın
Bir kapta kimyon ve toz kırmızıbiberle harmanlayıp, bir saat kadar dinlendirin
Kuyruk yağını da aynı şekilde küçük küpler halinde doğrayın
Bir şişe üç, dört adet ciğer; bir, iki adet kuyruk yağı olacak şekilde dizin
Mangalda veya elektrikli ızgarada fazla sertleştirmeden, suyunu kaybettirmeden beşer dakika kadar çevirerek pişirin
Piyazlık doğradığınız soğan ve ince kıydığınız maydanozu tuzlayarak karıştırın
Sumakla lezzetlendirebilirsiniz
Tabağa yaydığınız maydanozlu soğan yatağının üzerine ızgara ettiğiniz ciğerleri şişten sıyırarak servis edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul