Konu
:
Kabak Çiçeği Kızartması (Muğla)
Yalnız Mesajı Göster
Kabak Çiçeği Kızartması (Muğla)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabak Çiçeği Kızartması (Muğla)
MALZEMELER
7-8 kabak çiçeği
sos için
2 ad
yumurta
0,5 su bardağı süt
2 -3 kaşık un (akıcı bir sos olacak, duruma göre unu ve sütü ayarlanabilir)
tuz
Kızartmak için
Yeterince sıvıyağ
YAPILIŞI
Yumurta, süt ve un iyice karıştırılıp, yıkanmış kabak çiçekleri sosa bulanarak kızgın yağa atılıp, hafif sararana kadar iki taraftı kızartılır
İşlem böylece tamamlanır
Afiyetle yenir
Ben çok severim, ama tabi kabak çiçeği ancak bahçesi olanların bulabileceği bir bitki
Zaten çiçekler günlük bulunabiliyor, ertesi güne yaşamıyorlar
Birde kara kabak çiçeği olacak, diğer kabak çiçekleri acı oluyormuş
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul