Yalnız Mesajı Göster

Kabak Çiçeği Kızartması (Muğla)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Çiçeği Kızartması (Muğla)





MALZEMELER
7-8 kabak çiçeği
sos için
2 ad yumurta
0,5 su bardağı süt
2 -3 kaşık un (akıcı bir sos olacak, duruma göre unu ve sütü ayarlanabilir)
tuz
Kızartmak için
Yeterince sıvıyağ
YAPILIŞI
Yumurta, süt ve un iyice karıştırılıp, yıkanmış kabak çiçekleri sosa bulanarak kızgın yağa atılıp, hafif sararana kadar iki taraftı kızartılır İşlem böylece tamamlanır Afiyetle yenir
Ben çok severim, ama tabi kabak çiçeği ancak bahçesi olanların bulabileceği bir bitki Zaten çiçekler günlük bulunabiliyor, ertesi güne yaşamıyorlar Birde kara kabak çiçeği olacak, diğer kabak çiçekleri acı oluyormuş

Alıntı Yaparak Cevapla