Konu
:
Üzümlü Süzme Pilav (Kars)
Yalnız Mesajı Göster
Üzümlü Süzme Pilav (Kars)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Üzümlü Süzme Pilav (Kars)
3 su bardağı
pirinç
1 su bardağı kuru
üzüm
Yarım kg
kuzu
kuşbaşı
4 çorba kaşığı Tereyağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Et yumuşayana kadar haşlanır
Pirincin üzerine, geçecek kadar su ve 1 çay kaşığı tuz eklenir
Orta ateşte şekli bozulmadan şişene kadar kaynatılır
Sonra süzgece aktararak suyu süzülür, tekrar tencere konur
Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı parça parça bırakılır
Kapak kapatılır, kısık ateşte 15 dakika kadar pişirilir
Bu arada yıkanmış kuru
üzüm
1 çorba kaşığı Tereyağnda çevrilir
Haşlanmış et de 1 çorba kaşığı Tereyağnda çevrilir
Pişen pilav yayvan
servis
tabağına konur
Üzerine kavrulan üzüm, kenarlarına et yerleştirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul