Yalnız Mesajı Göster

Üzümlü Süzme Pilav (Kars)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Üzümlü Süzme Pilav (Kars)



3 su bardağı pirinç
1 su bardağı kuru üzüm
Yarım kg kuzu kuşbaşı
4 çorba kaşığı Tereyağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber

Et yumuşayana kadar haşlanır Pirincin üzerine, geçecek kadar su ve 1 çay kaşığı tuz eklenir Orta ateşte şekli bozulmadan şişene kadar kaynatılır Sonra süzgece aktararak suyu süzülür, tekrar tencere konur Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı parça parça bırakılır Kapak kapatılır, kısık ateşte 15 dakika kadar pişirilir Bu arada yıkanmış kuru üzüm 1 çorba kaşığı Tereyağnda çevrilir Haşlanmış et de 1 çorba kaşığı Tereyağnda çevrilir Pişen pilav yayvan servis tabağına konur Üzerine kavrulan üzüm, kenarlarına et yerleştirilir

Alıntı Yaparak Cevapla