Konu
:
Herise (Hatay)
Yalnız Mesajı Göster
Herise (Hatay)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Herise (Hatay)
MALZEMELER
750 gr
kemikli kol
125 gr
kuyruk yağı
1 yemek kaşığı kimyon
3 su bardağı dövülmüş buğday
1 yemek kaşığı tuz
8 su bardağı su
YAPILIŞI
Kol üç parçaya bölünerek suya yatırılır
Etin içindeki kan temizleninceye kadar su dört beş kez değiştirildikten sonra bir tencereye alınıp üzerine sekiz bardak su eklenerek kaynatılır
Su kaynamaya başlayınca ateş kısılarak üzerine dövme atılır
Yaklaşık bir buçuk saat pişirilip ve aynı sıcaklıkta dövmenin pişmesi sağlanır
Dövme pişince etten kemikler ayıklanarak çok kısık ateşte bir tahta kevgir yardımı ile et ve dövme birbirinin içinde eriyene kadar dövülür
Bir müddet dinlendirmeye bırakılır
Bir tavaya ince kıyıImış kuyruk yağı eritilerek sıvı şekle gelmesi sağlandıktan sonra, herise bir tabağa alınır
Üzerine eritilmiş kuyruk yağı gezdirilip, yağın üzerine de kimyon serpilerek servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul