Konu
:
Börek Çorbası (Kayseri)
Yalnız Mesajı Göster
Börek Çorbası (Kayseri)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Börek Çorbası (Kayseri)
6 kişilik Gerekli malzeme:
2
5 su bardağı un
1
yumurta
Yarım su bardağı su
Tuz
İç malzemesi:
150 gr kıyma
Yarım demet maydanoz
2
soğan
8 su bardağı su
1 su bardağı haşlanmış mercimek
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
Kuru nane 1 Un,
yumurta
, su ve tuzu karıştırıp sert bir hamur hazırlayın
15 dakika dinlenmeye bırakın
2 Kıyma, maydanoz ve rendelenmiş
soğan
la iç malzemeyi hazırlayın
3 Dinlenen hamurdan kalın bir yufka açıp birer santimlik kare parçalar kesin
Üzerlerine birer tutam kıymalı harç yerleştirip bohça şeklinde kapatın
4 8 su bardağı suyu geniş bir tencerede kaynatın
Hazırladığınız bohçaları kaynamakta olan suya atıp 10 dakika haşlayın
Mercimeği ekleyip 5 dakika daha kaynatın
5 Margarini tavada eritip salçayı ilave edin ve birkaç kez karıştırdıktan sonra tencereye ekleyin
Ateşten alıp kuru nane ile süsledikten sonra sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul