Yalnız Mesajı Göster

Sarımsaklı Köfte (Adana)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarımsaklı Köfte (Adana)



Malzemeler

1 Kilo bulgur
2 su bardağı un
1 su bardağı irmik
2 yumurta
1 yemek kaşığı salça ( tercihen biber salçası)
1 baş sarımsak
domates
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tutam maydonoz
Tuz, karabiber
SARIMSAKLI KÖFTE YAPILIŞI
Bulgur, irmik geniş bir kabın içerisinde sıcak suyla ıslatılıp yoğrulur İçerisine un ve en son yumurtalar ekleneler iyice yoğrulurYoğrulan hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar kopartılarak avuç içinde yurlanır Yuvarlanan hamurların ortasına parmak bastırılırKöfte hamuru bitene kadar bu işlem devam eder
İyice kaynayan suya bir tutam tuz ve limon suyu ilave edilerek içerisine köfteler atılır İyice kaynatılır Kaynamış köftelerin suyu tamamen süzülürServis tabağına alınır Diğer taraftan tava da sıvı yağ ve salça kavrulur Üzerine rendelenen domatesler ve dövülmüş sarımsaklar konurTuzu ve karabiberi ilave edilerek pişirilirPişirilen sos köftelerin üzerine gezdirilirKıyılmış maydonozla süslenirSıcak ve soğuk olarakservis yapılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla