Konu
:
Mangır Çorbası (Niğde)
Yalnız Mesajı Göster
Mangır Çorbası (Niğde)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mangır Çorbası (Niğde)
Malzemeler
1 su bardağı kuş gözü erişte
8-10 adet erik kurusu
1 avuç kesme erişte
8-10 kayısı kurusu
1 su bardağı pekmez
30 gr tereyağı
8 su bardağı su
tuz
Yemek Tarifi
Kayısı ve erikleri ıslatın
Tencereye alıp 8 bardak su ekleyin ve kaynatın
Kuş gözü erişteyi ilave edip karıştırarak pişirin
Yumuşamış kayısı ve erikleri küçük küçük doğrayıp tuzla birlikte çorbaya ekleyin
Pekmezi ekleyip kaynatın
Tencereyi ocaktan alın
Tavada tereyağını eritip 1 avuç kesme erişteyi ekleyerek kavurun
Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın
Erişteyi ekleyip sıcak olarak servis yapın
Not: Bu çorba evdeki malzemelerin bir araya getirilerek üretildiği, yokluk yıllarının yemeğidir
Kuş gözü, minik kare şeklinde kesilmiş erişteye denir
Bu yemekte kullanılan erik türü, can erik ya da ilitiri denilen ekşi eriktir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul