Konu
:
Göce Köftesi (Afyon)
Yalnız Mesajı Göster
Göce Köftesi (Afyon)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Göce Köftesi (Afyon)
Malzemeler
1 su bardağı göce (kırılmış buğday)
1 su bardağı düğü (ince bulgur)
2 baş soğan
Biraz tuz, karabiber, nane, kırmızı biber
1 fincan sıvı yağ
1 bardak sıcak su
Sosu için
1 kase süzme yoğurt
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı salça veya 1 adet rendelenmiş domates
Yapılışı:
Göce ve düğü sıcak su ile ıslatılır
Tuz ve nane eklenerek bir müddet dinlendirilir
Soğan rendelenerek karışıma eklenir ve özleşene kadar yoğurulur
Karışım yuvarlanabilir hale gelip dağılmıyorsa, yoğurma işlemi bitmiştir
İki elimiz arasında bilye büyüklüğünde yuvarlanır ve içinin de pişmesi için ortasına bir parmağımızla bastırırız
Bu arada geniş bir kapta tuzlu su kaynatılır
Köftelerin tamamı hazırlandıktan sonra, kaynayan tuzlu su içine ilave edilir
Ezilmemesine dikkat ederek karıştırılır
Pişince tepsiye dökülerek üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir
Salça bir miktar yağda kızdırılarak hazırlanan sos üzerine dökülerek servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul