Yalnız Mesajı Göster

Göce Köftesi (Afyon)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Göce Köftesi (Afyon)





Malzemeler
1 su bardağı göce (kırılmış buğday)
1 su bardağı düğü (ince bulgur)
2 baş soğan
Biraz tuz, karabiber, nane, kırmızı biber
1 fincan sıvı yağ
1 bardak sıcak su

Sosu için
1 kase süzme yoğurt
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı salça veya 1 adet rendelenmiş domates

Yapılışı:
Göce ve düğü sıcak su ile ıslatılır Tuz ve nane eklenerek bir müddet dinlendirilirSoğan rendelenerek karışıma eklenir ve özleşene kadar yoğurulur Karışım yuvarlanabilir hale gelip dağılmıyorsa, yoğurma işlemi bitmiştir İki elimiz arasında bilye büyüklüğünde yuvarlanır ve içinin de pişmesi için ortasına bir parmağımızla bastırırızBu arada geniş bir kapta tuzlu su kaynatılır
Köftelerin tamamı hazırlandıktan sonra, kaynayan tuzlu su içine ilave edilir Ezilmemesine dikkat ederek karıştırılır Pişince tepsiye dökülerek üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir Salça bir miktar yağda kızdırılarak hazırlanan sos üzerine dökülerek servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla