Konu
:
Muş Köftesi (Dışı Etli İçli Köfte)
Yalnız Mesajı Göster
Muş Köftesi (Dışı Etli İçli Köfte)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Muş Köftesi (Dışı Etli İçli Köfte)
Muş Köftesi (Dışı etli içli köfte)
Rahman Rahim Allah’ın adıyla(Onlar ki) Allah anıldığı zaman kalpleri titreyen, başlarına gelen (sıkıntı)lara sabreden, namazı dosdoğru kılan ve kendilerine rızık olarak verdiğimiz şeylerden (hayır için) harcayanlardır
(22/Hacc,35)
KÖFTE HARCININ MALZEMELERİ
250-300 gr yağsız ve iki defa çekilmiş kıyma
3-3,5 su bardağı ince köftelik bulgur
yoğurmak için su ve tuz
İÇ HARCININ MALZEMELERİ
6-7 tane orta boy soğan
150 gr orta yağlı kıyma
yarım demet maydanoz
karabiber,pulbiber,tuz
yarım çay bardağı zeytinyağı
50 gr tereyağı yada sadeyağ
ayrıca üzerine kızdırılmış tereyağı yada sadeyağ
İÇİN YAPILIŞI
öncelikle iç harç yapılıp soğutulur
soğanlar mümkünse robotta değilde bıçakla çok küçük doğranır
tencereye yağ konmadan sadece soğanlar konur ve suyunu verip çekinceye kadar kavrulur
suyunu çeken soğanlara kıyma eklenir
oda karıştırılarak suyunu salıp çekmesi sağlanır
sırasıyla yağlar ve baharatlar da eklenerek iç harç pişirilir
en son ince doğranmış maydanoz da eklenerek altı kapatılır
KÖFTENİN YAPILIŞI
iki defa çekilmiş kıyma varsa evde tekrar robota konur bir kaşık tuzla iyice çekilir
bizim buraların eti kuvvetlidir
ayrıca bir şey katmayız ama batıdaki etlerle yapılacaksa bu köfte robotayken kıymaya ,bir avuç tel şehriye eklenerek çekilebilir
robotta çekilen kıyma yoğurma kabına alınır üzerine azar azar bulgur eklenir ve yoğurulur
arada avuçla suda eklenir harca bulgurun tamamı eklenir
ben muşlu büyüklerimden özür dileyerek
bu aşamadan sonra parça parça robotta çekiyorum her parçaya da yarım çay bardağı su ekliyorum sonradan yoğurmamı kolaylaştırıyor
yoğurma esnasında içine 2kaşık irmik ve 1 yumurta ekleyebilirsiniz
bu hamurun piştikten sonra daha sert olmasını ve dağılmamasını sağlar
el ıslatılarak ve azar azar su eklenerek yumuşak bir köfte harcı yoğurulur(suyu kontrollu eklemek ve hamuru çürütmemek lazım)
artık bundan sonrası sizin maharetinize kalmış) cevizden küçük kesilmiş köfte harcını incecik açarak içine iç harçtan konur
tepsiye dizilir
tencereye 2 su bardağı su konur ve kaynatılır bir çay kaşığı da tuz eklenir
kaynayan tencerenin içine bütün köfteler dikkatlice yerleştirilir ve pişirilir
servisi esnasında üzerine kızdırılmış tereyağı yada saden yağ gezdirilir
ŞÜKRÜMÜZ BOL OLSUN afiyet olsunn
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul