Konu
:
Pastiç (İzmir)
Yalnız Mesajı Göster
Pastiç (İzmir)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pastiç (İzmir)
3 su bardağı un
1 paket Instant maya
Yarım su bardağı süt
3/4 çay bardağı ayçiçeği yağı
3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 tutam tuz
İç harç için
4 yumurta
4 kahve fincanı un
4 kahve fincanı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1
5 su bardağı süt
1 çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı çekilmiş fındık
1 su bardağı kuru üzüm
Pastiç:
Derin bir kapta un, toz şeker, tuz ve mayayı karıştırın
Ortasını havuz şeklinde açıp yarım su bardağı ılık süt ile ayçiçeği yağını ilave edin
Parmak uçlarınızla önce ortadan başlayarak karıştırın
Daha sonra kenarlarından un alarak yoğurun
Yavaş yavaş su ilave ederek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Üzerine nemli bir bez örterek ılık bir ortamda mayalandırın
İç harç için, derin bir kabın içine yumurtaları ve toz şekeri ilave edip şeker eriyinceye kadar iyice çırpın
Daha sonra un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpın
Yağlı kağıt serili dikdörtgen fırın tepsisine aktarıp, 150 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirip fırından çıkararak soğumaya bırakın
Keki elinizle küçük parçalara ayırın
Üzerine tarçın, kuru üzüm, fındık ve 1
5 su bardağı sütü ekleyip iyice yoğurun
Mayalanan hamuru iki parçaya ayırın
Her parçayı çok ince olmayacak şekilde dikdörtgen şekilde açın
Yarıya böldüğünüz harcı üzerine eşit ve düzgünce yayın
7-8 santim kalınlığında rulo şeklinde sarın ve arzu ettiğiniz genişlikte kesin
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin
Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin
30 dakika dinlendirin
Önceden ısıttığınız 170 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul