Yalnız Mesajı Göster

Piti Kebabı/Bozbaş (Kars)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Piti Kebabı/Bozbaş (Kars)





500 gr kuşbaşı koyun eti
1 su bardağı nohut
4 yufka
Tuz, karabiber

Piti kebabı (Bozbaş):
Nohutları akşamdan ıslatın Suyunu değiştirip iyice haşlayın ve süzün Nohutların kabuklarını soyup bir kâseye alın

Kuşbaşı etleri tuz ve karabiberle tatlandırıp bir tencereye alın Az su ilave ederek iyice pişirin Suyu azalırsa bir miktar daha su ekleyin

Yufkaları sac üzerinde kızartıp küçük parçalara ayırın ve bir tepsiye yayın Üzerine kalan et suyunu gezdirin Et ve nohudu harmanlayıp yufkaların üzerine yayın Servis tabaklarına paylaştırıp servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla