Yalnız Mesajı Göster

Pancar Diblesi (Ordu)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pancar Diblesi (Ordu)





5 su bardagi pirinc yada misir yarmasi (ikiside kullanabilir)
Bir bag pancar(kara lahana)
yarim demet maydonoz yarim demet pirasa
2 bas buyuk sogan
1 adet havuc
2 yemek kasigi tereyag
2 yemek kasigi siviyag
tuz kirmizi pul biber veya aci biber

Pancar Diblesi:
Pancarimizi ve diger sebzeleri, iyice yikadiktan sonra mutfak tahtasi uzerinde incecik keselimcok ince olmasina dikkat edelim Genis yayvan bir tencereye sebzeleri alalim sebzelerin uzerine yikanmis pirinci veya misir yarmasini koyalimYeterince tuz ilave edelimHic su koymadan harli ateste pisirelim1 damla su olabilir Pisdikten sonra kucuk bir tavaya yagimizi ve pul biberimizi koyalim ve ocakta kizdiralim kizdirdigimiz yagi diblemizin uzerinde gezdirelimMisir ekmegi veya tursu ile servis yapalim Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla