Konu
:
Kuyruğu Sulu (Bor'lu Böreği) İsparta
Yalnız Mesajı Göster
Kuyruğu Sulu (Bor'lu Böreği) İsparta
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuyruğu Sulu (Bor'lu Böreği) İsparta
Malzemeler:
1 kg un
Su
Tuz
2 adet kuru soğan (rendelenmiş)
300 gr
kıyma
Tuz
Karabiber
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Su
Tereyağı (Böreklerin üzerine sürmek için)
Yapılışı:
Hamur yoğuracağınız kaba unu koyunuz
Unun ortasını açıp su ve tuzu ilave ederek iyice yoğurunuz
Yoğurmanız bitince hamurun üzerine temiz bir bez örterek hamurunuzu dinlendiriniz
Bir kasede kıyma, tuz, karabiber ve maydanozu karıştırınız
Biraz su ilave ederek karışımı sulandırınız
Hamurunuzdan cevizden büyük bezeler yapıp oklava ile 15-20 cm
çapında yufkalar açınız
Yufkalarınızın bir kenarına hazırladığınız içten koyup yarım ay şeklinde kapatınız
Sacınızı kızdırıp böreklerinizin her iki yüzünü de pişiriniz
Börekleri pişirirken kurutmayınız
Pişen böreklerinizin üzerini tereyağı ile yağlayınız
Afiyet Olsun
Not:
Adını Isparta’nın Uluborlu ilçesinden alan ve sacda pişen bu böreğe Bor’lu börek ya da kuyruğu sulu denir
Böreğe kuyruğu sulu denmesinin nedeni böreğin iç malzemesi sulu olduğundan dolayı böreği ısırınca diğer ucundan su damlamasıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul