Yalnız Mesajı Göster

Kuyruğu Sulu (Bor'lu Böreği) İsparta

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuyruğu Sulu (Bor'lu Böreği) İsparta





Malzemeler:
1 kg un
Su
Tuz
2 adet kuru soğan (rendelenmiş)
300 gr kıyma
Tuz
Karabiber
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Su
Tereyağı (Böreklerin üzerine sürmek için)

Yapılışı:
Hamur yoğuracağınız kaba unu koyunuzUnun ortasını açıp su ve tuzu ilave ederek iyice yoğurunuz
Yoğurmanız bitince hamurun üzerine temiz bir bez örterek hamurunuzu dinlendirinizBir kasede kıyma, tuz, karabiber ve maydanozu karıştırınız Biraz su ilave ederek karışımı sulandırınız Hamurunuzdan cevizden büyük bezeler yapıp oklava ile 15-20 cm çapında yufkalar açınız Yufkalarınızın bir kenarına hazırladığınız içten koyup yarım ay şeklinde kapatınız Sacınızı kızdırıp böreklerinizin her iki yüzünü de pişiriniz Börekleri pişirirken kurutmayınızPişen böreklerinizin üzerini tereyağı ile yağlayınız Afiyet Olsun

Not:
Adını Isparta’nın Uluborlu ilçesinden alan ve sacda pişen bu böreğe Bor’lu börek ya da kuyruğu sulu denir Böreğe kuyruğu sulu denmesinin nedeni böreğin iç malzemesi sulu olduğundan dolayı böreği ısırınca diğer ucundan su damlamasıdır

Alıntı Yaparak Cevapla