Konu
:
Şiveydiz (G.Antep)
Yalnız Mesajı Göster
Şiveydiz (G.Antep)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şiveydiz (G.Antep)
500 gr kuzu eti
Yarım demet taze soğan
Yarım demet taze sarımsak
2 su bardağı haşlanmış nohut
100 gr süzme yoğurt
1 yumurta
50 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Şiveydiz:
Kuşbaşı şeklinde doğranmış etleri tencereye alın
Etleri geçmeyecek kadar su ilave edip pişirin
Et pişerken suyunun berrak olması için köpüğünü alın
Taze soğan ve sarımsakları iri doğrayıp etlere ilave edin
Nohudu ekleyin
Yoğurdu bir kaba alın
Yumurtayı ilave edip karıştırın
Tencereden aldığınız su ile karıştırıp ılındırın ve yavaş yavaş tencereye aktarıp hızlıca (yoğurdun kesilmemesi için) karıştırın
Ayrı bir tavada tereyağında nane ve kırmızı toz biberi 1-2 dakika pişirin
Tencereye ilave edip karıştırın
Ocaktan alıp sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul