Yalnız Mesajı Göster

Şiveydiz (G.Antep)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şiveydiz (G.Antep)





500 gr kuzu eti
Yarım demet taze soğan
Yarım demet taze sarımsak
2 su bardağı haşlanmış nohut
100 gr süzme yoğurt
1 yumurta
50 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Şiveydiz:
Kuşbaşı şeklinde doğranmış etleri tencereye alın Etleri geçmeyecek kadar su ilave edip pişirin Et pişerken suyunun berrak olması için köpüğünü alın Taze soğan ve sarımsakları iri doğrayıp etlere ilave edin Nohudu ekleyin Yoğurdu bir kaba alın Yumurtayı ilave edip karıştırın Tencereden aldığınız su ile karıştırıp ılındırın ve yavaş yavaş tencereye aktarıp hızlıca (yoğurdun kesilmemesi için) karıştırın Ayrı bir tavada tereyağında nane ve kırmızı toz biberi 1-2 dakika pişirin Tencereye ilave edip karıştırın Ocaktan alıp sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla