Konu
:
Piravu Mantısı (Kayseri)
Yalnız Mesajı Göster
Piravu Mantısı (Kayseri)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Piravu Mantısı (Kayseri)
3 domates
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı su
Toz kırmızıbiber
Hamur için
4 su bardağı un
1 yumurta
1 su bardağı su
tuz
İç malzeme için
200 gr beyazpeynir
2 soğan
2 sivribiber
Toz kırmızıbiber
Piravu mantısı:
İç malzeme için peyniri ufalayın
Soğanları temizleyip kıyın
Sivribiberleri temizleyip ince doğrayın
Peyniri bir kaba alın
Soğan, biber ve kırmızıbiberi ilave edip harmanlayın
Unu hamur yoğurma kabına eleyin
Ortasını havuz gibi açıp su, yumurta ve tuz ilave edip orta sertlikte bir hamur yoğurun
Hamuru 20 dakika dinlendirip bezelere bölün
Her bezeyi 1 mm kalınlığında açıp kareler hazırlayın
Hazırladığınız iç malzemeyi mantı hamurlarına paylaştırıp üçgen şeklinde kapatın
Bir çorba kaşığı zeytinyağını yanmaz tavada ısıtın
Mantıları ilave edip az yağda kızartın
Domatesleri yıkayıp rendeleyin
Bir tencerede zeytinyağını ısıtıp domatesi ekleyin ve salça kıvamına gelinceye kadar pişirin
Suyu ekleyip kaynatın
Mantıları ilave edin ve 15 dakika pişirin
Suyunu çekince tabaklara paylaştırıp kırmızıbiber serpiştirerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul