Konu
:
Çılbak Dolma(Gümüşhane)
Yalnız Mesajı Göster
Çılbak Dolma(Gümüşhane)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çılbak Dolma(Gümüşhane)
1 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı sıcak su
1 su bardağı un
1 yumurta
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım çorba kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için
2 su bardağı sarımsaklı yoğurt
40 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Çılbak dolma:
Bulguru geniş ve çukur bir kaba alın
Üzerine 1 bardak sıcak su döküp karıştırın
Kabarması için 10 dakika bekletin
Elinizi soğuk suyla ıslatıp bulguru 5 dakika yoğurun
Tuz,yumurta,domates ve biber salçasını ilave edin
Malzemeleri birbirine yedirene kadar karıştırıp yoğurun
Unu ekleyip elinizi arada bir ıslatarak yumuşak hamur kıvamında olana kadar (10 dakika) yoğurun
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde sıkarak şekillendirin
Tıpkı çiğ köfte gibi üzerinde parmak izleri olan köfteler hazırlayın
Derin bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurun
Tuz ekleyip kaynatın
Köfteleri ilave edip karıştırın
15 dakika kaynatıp (su mutlaka kaynamalı) ocaktan alın
Köfteleri kevgirle ayrı bir kaba alın
Üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin
Tereyağı ve toz biberi tavada kızdırıp yoğurdun üzerine dökün
Sıcak veya ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul