Yalnız Mesajı Göster

Eskişehir Usulü Sorpa

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Eskişehir Usulü Sorpa



Sorpa
Sorpa Tarifi - Eskişehir Usulü Sorpa



Malzemeler:
750 gr kuşbaşı kuzu eti
1 demet taze soğan
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam taze nane
2 çay kaşığı kuru nane

Yapılışı:
Düdüklü tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı konur ve 750 gr kuşbaşı kuzu eti kavrulur Etlerin üzerine çıkacak kadar sıcak su dökülüp, düdüklünün kapağı kapatılarak haşlanmaya bırakılır

Etimizi suyuyla birlikte yemeğin pişireleceği tencereye dökülür Meyanesi için ayrı bir kabın içine 1 su bardağı un ve 4 yemek kaşığı yoğurt konur Tuz ve biraz suyla birlikte çırpılır Kesilmemesi için et suyundan da katılır ve çırpılıp etlerin üzerine dökülür

1 demet taze soğanın yeşil kısımları ve 1 tutam taze nane ince ince kıyılır Koyulaşan çorbaya yeşillikler eklenir 2 yemek kaşığı tereyağında 2 çay kaşığı kuru nane kızdırılıp çorbanın üzerine gezdirilir

Alıntı Yaparak Cevapla