Konu
:
Eskişehir Usulü Sorpa
Yalnız Mesajı Göster
Eskişehir Usulü Sorpa
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Eskişehir Usulü Sorpa
Sorpa
Sorpa Tarifi - Eskişehir Usulü Sorpa
Malzemeler:
750 gr kuşbaşı kuzu eti
1 demet taze soğan
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam taze nane
2 çay kaşığı kuru nane
Yapılışı:
Düdüklü tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı konur ve 750 gr kuşbaşı kuzu eti kavrulur
Etlerin üzerine çıkacak kadar sıcak su dökülüp, düdüklünün kapağı kapatılarak haşlanmaya bırakılır
Etimizi suyuyla birlikte yemeğin pişireleceği tencereye dökülür
Meyanesi için ayrı bir kabın içine 1 su bardağı un ve 4 yemek kaşığı yoğurt konur
Tuz ve biraz suyla birlikte çırpılır
Kesilmemesi için et suyundan da katılır ve çırpılıp etlerin üzerine dökülür
1 demet taze soğanın yeşil kısımları ve 1 tutam taze nane ince ince kıyılır
Koyulaşan çorbaya yeşillikler eklenir
2 yemek kaşığı tereyağında 2 çay kaşığı kuru nane kızdırılıp çorbanın üzerine gezdirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul