Konu
:
Külünçe (Ş.Urfa)
Yalnız Mesajı Göster
Külünçe (Ş.Urfa)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Külünçe (Ş.Urfa)
500 gr un
Yarım kibrit kutusu yaş maya
1 çay bardağı ılık su
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tarçın
125 gr tereyağı
1 kahve fincanı ayçiçeğiyağı
1 yumurtanın sarısı
Tuz
Külünçe:
Tereyağını eritip ılınmaya bırakın
Unu hamur yoğurma kabına eleyin
Tarçın,mahlep ve tuzu ekleyip harmanlayın
Yaş mayayı ılık suda eritin
Unlu karışımın ortasını havuz gibi açın
Tereyağı, ayçiçeği yağı,maya ve tuzu ilave edin
Sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın
Un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımıyla bir santim kalınlığında 6 santim çapında yuvarlak hamurlar hazırlayın
Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar 35 dakika pişirin
Fırından alıp soğumaya bırakın
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul