Yalnız Mesajı Göster

Edirne Köftesi

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Edirne Köftesi





500 gr kuzu kıyması
1 beyaz soğan
3 dilim bayat ekmek içi
Tuz
karabiber
2 yumurta
10 gr zeytinyağı

Piyaz için
200 gr haşlanmış kuru fasulye
1 tatlı kaşığı sumak
2 kırmızı soğan
5~6 dal maydanoz
1 çorba kaşığı zeytin yağı

Edirne köftesi:
Piyaz için haşlanmış fasulyeler, zeytinyağı, sumak, doğranmış kırmızı soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi harmanlayın

Beyaz soğanı soyup rendeleyin Ekmek içlerini soğuk suyla ıslatıp ufalayın Kıyma, kıyılmış soğan, ekmek içi, tuz ve karabiberi derin bir kapta yoğurun Yumurtaları ekleyip tekrar yoğurun

Cevizden biraz daha büyükçe parçalar koparıp avucunuzun içinde yassılaştırarak köfteler hazırlayın Köftelerin her iki tarafına zeytinyağı sürüp ızgarada kızartın Servis tabağına alıp piyaz ile birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla