Konu
:
Edirne Köftesi
Yalnız Mesajı Göster
Edirne Köftesi
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Edirne Köftesi
500 gr kuzu kıyması
1 beyaz soğan
3 dilim bayat ekmek içi
Tuz
karabiber
2 yumurta
10 gr zeytinyağı
Piyaz için
200 gr haşlanmış kuru fasulye
1 tatlı kaşığı sumak
2 kırmızı soğan
5~6 dal maydanoz
1 çorba kaşığı zeytin yağı
Edirne köftesi:
Piyaz için haşlanmış fasulyeler, zeytinyağı, sumak, doğranmış kırmızı soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi harmanlayın
Beyaz soğanı soyup rendeleyin
Ekmek içlerini soğuk suyla ıslatıp ufalayın
Kıyma, kıyılmış soğan, ekmek içi, tuz ve karabiberi derin bir kapta yoğurun
Yumurtaları ekleyip tekrar yoğurun
Cevizden biraz daha büyükçe parçalar koparıp avucunuzun içinde yassılaştırarak köfteler hazırlayın
Köftelerin her iki tarafına zeytinyağı sürüp ızgarada kızartın
Servis tabağına alıp piyaz ile birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul