Yalnız Mesajı Göster

Filizaşı (Antalya)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Filizaşı (Antalya)





250 gr kurutulmuş asma yaprağı
200 gr dana kıyma
15 gr tereyağı
3 su bardağı bulgur
6 beyaz soğan
1 çay bardağı esmer tahin
3 çorba kaşığı kuru nane
Tuz
3 su bardağı sıcak su

Filizaşı:
Kıymayı derince bir tencerede kavurun Soğanların kabuklarını soyup bıçakla birkaç yerinden delerek top şeklinde kıymaya ilave edin Yaprakları ekleyin Suyu ilave edip soğanlar pişene kadar kaynatın

Bulgur, tahin ve tuzu ilave edip bulgurlar pişene kadar kaynatmaya devam edin Ocaktan aldıktan sonra üzerine bolca nane serpip sıcak servis yapın Gerekirse bir çay bardağı daha sıcak su ilave edebilirsiniz İsteğe göre kırmızı pulbiber serpebilirsiniz Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla