Konu
:
Filizaşı (Antalya)
Yalnız Mesajı Göster
Filizaşı (Antalya)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Filizaşı (Antalya)
250 gr kurutulmuş asma yaprağı
200 gr dana kıyma
15 gr tereyağı
3 su bardağı bulgur
6 beyaz soğan
1 çay bardağı esmer tahin
3 çorba kaşığı kuru nane
Tuz
3 su bardağı sıcak su
Filizaşı:
Kıymayı derince bir tencerede kavurun
Soğanların kabuklarını soyup bıçakla birkaç yerinden delerek top şeklinde kıymaya ilave edin
Yaprakları ekleyin
Suyu ilave edip soğanlar pişene kadar kaynatın
Bulgur, tahin ve tuzu ilave edip bulgurlar pişene kadar kaynatmaya devam edin
Ocaktan aldıktan sonra üzerine bolca nane serpip sıcak servis yapın
Gerekirse bir çay bardağı daha sıcak su ilave edebilirsiniz
İsteğe göre kırmızı pulbiber serpebilirsiniz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul