Yalnız Mesajı Göster

Duygusal Zeka Puanınız Kaç?

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Başkalarının halinden anlam ve kendi kendinizi ifade etme konusunda ne kadar başarılısınız?

Çevrenize uyum sağlamanız zaman alıyor mu ?

Bu ve benzeri soruların cevabını bu testte alacaksınız

Aşağıdaki ifadelere ne kadar katıldığınızı işaretleyinPuan cetveli hangi puanın yüzde kaç oranında ketılımıı belirtiyorToplam puanınız ise duygusal zeka seviyeniz hakkında puçları veriyorİYİ ÇÖZÜMLER…

1 - Baskı altında olduğum zamanlarda kendimi rahat ve sakin hissederim

1 2 3 4 5

2- Olumsuz hislerimi çekinmeden ve rahatsızlık duymadan ifade edebiirim

1 2 3 4 5

3- Yaptığım işe uzun süre konsantre olabiliyorum

1 2 3 4 5

4- Herkesin hata yapabileceğini ve bunun normal bişey olduğunu düşünüyorum

1 2 3 4 5

5- Diğer insanların duyguları ve ruhsal durumları benim için önemlidir

1 2 3 4 5

6- Eleştirilere açığım, eleştirildiğim zaman savunmacı bir tutum sergilemem

1 2 3 4 5

7- Üzgün yada kızgın olduğum zamanlarda kendi kendimi sakinleştirebiliyorum

1 2 3 4 5

8- Şikayetlerimi ve hislerimi dürüstçe ifade edebilirim

1 2 3 4 5

9- Başarısız olduğum durumların ardından kendimi çabuk toparlayabiliyorum

1 2 3 4 5

10- Davranışlarımın çevremdekileri nasıl etkilediğini farkındayım

1 2 3 4 5

11- Karşımdakilerinin anlattıklarını yargılamadan ve sorgulamadan sonuna kadar dinleyebilirim

1 2 3 4 5

12- Sık sık nasıl bir hayat yaşamak istediğimi ve bunun için neler yapmam gerektiğini kendime sorarım

1 2 3 4 5

13- Benim işime , işimin de bama artı değer kattığını hissediyorum

1 2 3 4 5

1 = % 0

2 = % 25

3 = % 50

4 = % 75

5 = % 100

Puanlama :

13- 25 puan : Kendi kendinizi ifade etme konusunda oldukça sıkıntı yaşıyorsunuz Kendi duygularınızı çözümlemekle uğraşırken diğer insanları anlamaya vakit kalmıyorDolayısıyla iletişim kurmak , yeni ortamlara katılmak konusunda zorlanıyorsunuzÇevrenizdekilerle daha çok paylaşımda bulununOlaylara onların penceresinden bakmayı deneyinBöylece kendinizi ifede etme beceriniz artar

26- 38 puan : Çoğunlukla anlaşılmamaktan yakınıyorsunuzKendinizi yalnız hissettiğiniz zamanlarda çareyi kabuğunuza çekilmekte buluyorsunuzİçinize kapanmak yerine hissettiklerinizi bir yakınınızla paylaşmayı deneyinFarklı sosyal ortamlara girin yeni insanlarla tanışınHerkes hata yapar hoş görmeye gayret edin Bu iyi bir başlangıç olacaktır

39- 51 puan : Sıkıntılarınızı içinize atmak yerine paylaşmayı tercih ediyorsunuzYeni bir ortama girdiğinizde insanlarla kaynaşma ve iletişim kurma konusunda hiç fena değilsinizKendi hissettikleriniz kadar arkadaşlarınızın ve yakın çevrenizdekilerin duygularını da hesaba katmayı unutmayın deriz

52- 65 puan : Duygusal zeka seviyeniz oldukça yüksekİletişim becerileriniz oldukça gelişmişEmpati yapabiliyor,olaylara sadece kendi çevrenizden bakmıyorsunuzAnlayışlı ve hoşgörülüsünüzBir hata yaptığınızda pişmanlık duymak yerine bunu bir avantaja dönüştürmeyi deniyorsunuzHem kendiniz hemde çevrenizdekiler için iyi bir dostsunuz TEBRİKLER !

kaynak :Genc gelisim dergisi

Alıntı Yaparak Cevapla