07-16-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çorbalarla İlgili Püf Noktaları
Çorba tuzlu olursa, bir patatesi dörde bölerek içine atın Patatesler yumuşayınca yemeğin tuzunu çekecektir Ya da içine az miktarda şeker atılabilir
Çorbanın daha lezzetli olması için, et suyu veya tavuk suyu kullanın
Çorba yaparken soğan, havuç, domates, kereviz gibi sebzeler kullanılırsa daha lezzetli olur
Çorbanın daha lezzetli olması için, üzerine yağda kızarmış kırmızı biber, maydonoz nane ekleyebilirsiniz
Kalmış bayat ekmeklerinizi, fırında kızartıp kıtırlaştırarak, daha sonra çorbalarınızda, içine atmak suretiyle, kıtır ekmek olarak kullanabilirsiniz 
Domates çorbası gibi bazı çorbaların üzerine rendelenmiş kaşar eklemek çorbaya ayrı bir lezzet katacaktır
|
|
|