Konu
:
Et Ve Et Yemekleriyle İlgili Püf Noktaları
Yalnız Mesajı Göster
Et Ve Et Yemekleriyle İlgili Püf Noktaları
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Et Ve Et Yemekleriyle İlgili Püf Noktaları
Etin pişerken dağılmaması için, suyuna birkaç damla sirke koyun
Güveç yaparken toprak kokusunun yemeğe geçmemesi için, yeni iken içerisine bir bardak sirke döküp kaynatın ve soğumaya bırakın
Etin suyunun berrak olması için, üstünde oluşan köpüğü bir kevgir ile temizleyin
Izgara yapılan etin yumuşak ve lezzetli olması için, bir süre ayçiçek yağında bekletin
Bifteklerin kurumaması için, kızgın yağda kızartmalı ve pişirme süresi 5-6 dakikayı geçmemesi gerekir
Eti pişirirken metal çatal batırmamaya dikkat edin
Çünkü çatal batırılınca etin suyu akacağından sertleşir
Mangalda ızgara yapacağınız zaman, ateşin harlamaması için ateşe biraz tuz serpin
Fırında pişen etin kurumaması için, fırının içine su dolu bir kap koyun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul