Yalnız Mesajı Göster

Et Ve Et Yemekleriyle İlgili Püf Noktaları

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Ve Et Yemekleriyle İlgili Püf Noktaları




Etin pişerken dağılmaması için, suyuna birkaç damla sirke koyun

Güveç yaparken toprak kokusunun yemeğe geçmemesi için, yeni iken içerisine bir bardak sirke döküp kaynatın ve soğumaya bırakın

Etin suyunun berrak olması için, üstünde oluşan köpüğü bir kevgir ile temizleyin

Izgara yapılan etin yumuşak ve lezzetli olması için, bir süre ayçiçek yağında bekletin

Bifteklerin kurumaması için, kızgın yağda kızartmalı ve pişirme süresi 5-6 dakikayı geçmemesi gerekir

Eti pişirirken metal çatal batırmamaya dikkat edin Çünkü çatal batırılınca etin suyu akacağından sertleşir

Mangalda ızgara yapacağınız zaman, ateşin harlamaması için ateşe biraz tuz serpin

Fırında pişen etin kurumaması için, fırının içine su dolu bir kap koyun


Alıntı Yaparak Cevapla