Yalnız Mesajı Göster

Hamur İşleri İle İlgili Püf Noktaları

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamur İşleri İle İlgili Püf Noktaları




Pastanın piştikten sonra kalıbından rahat çıkması için 10 dakika bekletin

Fırına sürdüğünüz kek kalıbının altına biraz tuz koyun, kalıbın yanmasını önleyin

Keki kalıptan çıkarmak için, fırından çıktıktan sonra 15 dakika kadar kalıbıyla ıslak bir bezin üzerinde bekletin ve sonra bıçağı kekin çevresinde dolaştırarak kalıbı ters çevirip dışarı çıkartın

Marketten alınan bisküvilerin paketini açtıktan sonra kendi ambalajında bırakmayın Ağzı sıkıca kapanan bir kutuya boşaltın

Pişen kurabiyeler tepside soğuyunca yapışır ve parçalanarak çıkar Bunu önlemek için kurabiye tepsisini yeniden fırına sokup kızdırın

Hamuru iyi açabilmek için unu iyice yoğurduktan sonra yarım saat kadar dinlenmeye bırakın Dinlenmeye bırakılan hamuru, altının yapışmaması için un serpilmiş bir kaba koyun Hamurun üstünün kurumaması için nemli bir bez örtün

Un ile yapılan pasta, kek, kurabiyeye biraz limon suyu koymak hamuru kabartır

Hamur açılan oklavanın hamura yapışmaması için ara sıra unlamak gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla