Konu
:
Hokkaido Kabagi Çorbasi
Yalnız Mesajı Göster
Hokkaido Kabagi Çorbasi
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hokkaido Kabagi Çorbasi
Malzemeler:
1/2 hokkaido kabagi (yada tamami)
1 sogan
2 dis sarimsak
dileyen 3 bardak su, dileyen et suyu kullansin
bir tutam maydonoz
1 tatli kasigi tuz, köri, azicik nane
1-2 bardak süt
1 cay bardagindan eksik sivi yag
Yapilisi:
Ilk önce kabagimizi ikiye bölelim
Ben yarim kabak kullandim, diger yarisini temizleyip minik minik dograyip buzluga kaldirdim
Kadbagimizi temizleyelim, karpuz dilimi gibi dograyip kabuklarini keselim
Karpuz dilimi kabaklarimizi küp küp dograyalim
Sogani ve sarmisagida minik minik dograyalim
Tencereye yagimizida ekleyip bir iki dakika bu üclüyü kavuralim
Simdi 3 bardak kadar suyunu ekleyelim, maydonozu iri iri saplariyla birlikte dograyarak icine atalim
Birakalim azicik kaynasin, icine tuzunuda ekleyelim
En son üzerine sütünü ekleyelim ve köriyi, naneyi dökelim
El mikseri ile corbamizi incecik ezelim
bir tasim daha kaynatip servis edelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul