Yalnız Mesajı Göster

Hokkaido Kabagi Çorbasi

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hokkaido Kabagi Çorbasi





Malzemeler:
1/2 hokkaido kabagi (yada tamami)
1 sogan
2 dis sarimsak
dileyen 3 bardak su, dileyen et suyu kullansin
bir tutam maydonoz
1 tatli kasigi tuz, köri, azicik nane
1-2 bardak süt
1 cay bardagindan eksik sivi yag

Yapilisi:
Ilk önce kabagimizi ikiye bölelim Ben yarim kabak kullandim, diger yarisini temizleyip minik minik dograyip buzluga kaldirdim Kadbagimizi temizleyelim, karpuz dilimi gibi dograyip kabuklarini keselim
Karpuz dilimi kabaklarimizi küp küp dograyalim Sogani ve sarmisagida minik minik dograyalim Tencereye yagimizida ekleyip bir iki dakika bu üclüyü kavuralim
Simdi 3 bardak kadar suyunu ekleyelim, maydonozu iri iri saplariyla birlikte dograyarak icine atalim
Birakalim azicik kaynasin, icine tuzunuda ekleyelim
En son üzerine sütünü ekleyelim ve köriyi, naneyi dökelim El mikseri ile corbamizi incecik ezelim
bir tasim daha kaynatip servis edelim

Alıntı Yaparak Cevapla