Yalnız Mesajı Göster

Buğdaylı Sebze Çorbası

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buğdaylı Sebze Çorbası





Kullanılan Malzemeler:
1 büyük havuç
1 orta boy patates
2 adet pırasanın yalnızca beyaz kısımları
2 bağ ıspanağın yalnızca sapları
2 domates rendesi
1 dolu fincan buğday(170 ml'lik)
1-2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı margarin
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
3 numaralı tencere
Hazırlık
Buğday küçük bir tencerede kaynamaya bırakılır Veya geceden ıslatılmış olabilir
Havuç, patates soyulup yıkanıp çok minik küpler halinde (ayrı kaplara) doğranır
Ispanak sapları iyice yıkanıp doğranır
Pırasa incecik kıyılır
Domates kullanılacaksa rendelenir

Tarifin Hazırlanışı
Yağlar tencerede eritilir
Sırasıyla sebzeler kavrulur
Önce havuçlar 10 dk,
Patates 10 dk,
Pırasa 5 dk,
Ispanak sapları 5 dk kavrulurDomates ve salça aynı anda 5 dk kavrulurYumuşayan buğdaylar ve suyu eklenirKaynar su ilave edilerek kıvamı bulunurBuğdaylar tam yumuşayana ve kıvamı oturana kadar kaynatılırTuz eklenerek ocak kapatılırLimonla servis edilir
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla