Konu
:
Buğdaylı Sebze Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Buğdaylı Sebze Çorbası
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Buğdaylı Sebze Çorbası
Kullanılan Malzemeler:
1 büyük havuç
1 orta boy patates
2 adet pırasanın yalnızca beyaz kısımları
2 bağ ıspanağın yalnızca sapları
2 domates rendesi
1 dolu fincan buğday(170 ml'lik)
1-2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı margarin
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
3 numaralı tencere
Hazırlık
Buğday küçük bir tencerede kaynamaya bırakılır
Veya geceden ıslatılmış olabilir
Havuç, patates soyulup yıkanıp çok minik küpler halinde (ayrı kaplara) doğranır
Ispanak sapları iyice yıkanıp doğranır
Pırasa incecik kıyılır
Domates kullanılacaksa rendelenir
Tarifin Hazırlanışı
Yağlar tencerede eritilir
Sırasıyla sebzeler kavrulur
Önce havuçlar 10 dk,
Patates 10 dk,
Pırasa 5 dk,
Ispanak sapları 5 dk kavrulur
Domates ve salça aynı anda 5 dk kavrulur
Yumuşayan buğdaylar ve suyu eklenir
Kaynar su ilave edilerek kıvamı bulunur
Buğdaylar tam yumuşayana ve kıvamı oturana kadar kaynatılır
Tuz eklenerek ocak kapatılır
Limonla servis edilir
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul