07-16-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı / Mantarlı Erişte

8 kişilik 
Malzemeler
45 gr (3 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
2 diş ince kıyılmış sarımsak
500 gr yıkanıp sapları ayıklanmış ıspanak
350 gr mantı (yıkanıp süzdürülerek kurutulup doğranmış)
½ tatlı kaşığı tuz
Bir tutam karabiber ve Hindistan cevizi rendesi
350 gr erişte
45 gr parmesan peyniri rendesi
Hazırlanışı
Sosu hazırlamak için bir tencerede tereyağını eritip, sarımsağı ekleyerek, birkaç saniye karıştırın Ispanak ve mantarları ekleyip, sosu kısık ateşte 3-4 dakika pişirin Tuz, karabiber ve Hindistan cevizi rendesini ekleyip tencereyi ateşten alarak bir kenarda sıcak tutun Bir tencerede 4 l (yaklaşık 16 su bardağı) hafifçe tuzlanmış suyu kaynatıp, erişteleri ekleyerek, yumuşayıncaya kadar (taze erişte için 2-3 dakika, kuru erişte için 10 dakika) pişirin Tencereyi ateşten alıp, erişteleri bir süzgeçte süzün Erişteleri haşlamış olduğunuz büyük tencereye sosu boşaltıp, erişteleri de ekleyerek iyice karıştırın Büyük bir tabağa (ya da servis tabağına) aktarıp, yanında parmesan peyniri rendesiyle servis yapın
|
|
|