Konu
:
Pembe Sultan
Yalnız Mesajı Göster
Pembe Sultan
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pembe Sultan
1 paket burgu makarna
30 gr tereyağı
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
2 su bardağı vişne suyu
Krema için
500 ml süt
1 yumurta
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
5 çorba kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı rendelenmiş hindistancevizi
200 gr labne peyniri
1 poşet krem şanti
Süslemek için
Hazır vişne sosu ve vişne taneleri
Pembe sultan:
Burgu makarnayı tereyağında hafif kavurun
Cevizi ilave edip karıştırın
Vişne suyunu ekleyip tencerenin kapağı kapalı şekilde kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin
Ocaktan alıp soğumaya bırakın
Krema için, süt, un, nişasta, yumurta ve şekeri tencereye alın
Kısık ateşte karıştırarak krema kıvamında pişirin
Ocaktan alıp soğumaya bırakın
Krem şanti, labne ve hindistancevizini ilave edip mikserle 10 dakika çırpın
Makarnayı 26 cm çapındaki bir kelepçeli kalıba alın
Üzerine hazırladığınız kremayı ilave edip kaşıkla yayın
Buzdolabında 4-5 saat bekletin
Servis tabağına alıp üzerini vişne sosu ve vişne taneleriyle süsleyin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul