Yalnız Mesajı Göster

İç Bakla Ve Enginarlı Makarna

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İç Bakla Ve Enginarlı Makarna





1 paket buket makarna
4 adet enginar
1 adet soğan
400 gr iç bakla
Birkaç yaprak tere
1/2 demet derotu
40 ml zeytinyağı
40 gr rendelenmiş parmesan peyniri (veya rendelenmiş light kaşar peyniri)
Taze çekilmiş karabiber
Tuz

İç bakla ve enginarlı makarna:
Makarnayı bol tuzlu suda aldente olarak haşlayıp süzün
Enginarları dörde kesin Soğanı soyup küp kesin Dereotunu incecik kıyın
Tencereye zeytinyağını koyun, ısınınca soğanları ekleyip yumuşayıncaya kadar çevirin İç baklaları ekleyip 2 dakika daha çevirmeye devam edin

200 ml sıcak su ekleyin Hafif yumuşayıncaya kadar pişirip enginarları ilave edin Tuz ile tatlandırın
Süzdüğünüz makarnaları tencereye ekleyip çevirin Dereotunu ve tere yapraklarını kattıktan birkaç dakika sonra, taze çekilmiş karabiber ve peynir rende ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla