Yalnız Mesajı Göster

Ançuezli Makarna

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ançuezli Makarna





375 gr rigatoni (kalın kalem makarna)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
300 gr konserve ançuez
2 yemek kaşığı taze biberiye yaprağı
1 soğan
2 diş sarımsak
1 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu
250 ml süt
100 ml krema
Tuz
Taze çekilmiş karabiber

Ançuezli makarna:
Makarnayı paket üzerindeki pişirme süresine göre haşlayın Tuz ile tatlandırın
Bir sos tenceresinde zeytinyağını ısıtın Ançuez, taze biberiye, ince kıyılmış sarımsak, rendelenmiş limon kabuğu ve halka doğranmış soğanları soteleyin Soğanlar yumuşayınca süt, limon suyu ve kremayı ekleyip iyice karıştırın ve 3-4 dakika daha pişirip ateşten alın

Makarnayı bir kapta sosla iyice harmanlayın Taze çekilmiş karabiber serpip biberiye yapraklarıyla süsleyin ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla