Konu
:
Ançuezli Makarna
Yalnız Mesajı Göster
Ançuezli Makarna
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ançuezli Makarna
375 gr rigatoni (kalın kalem makarna)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
300 gr konserve ançuez
2 yemek kaşığı taze biberiye yaprağı
1 soğan
2 diş sarımsak
1 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu
250 ml süt
100 ml krema
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Ançuezli makarna:
Makarnayı paket üzerindeki pişirme süresine göre haşlayın
Tuz ile tatlandırın
Bir sos tenceresinde zeytinyağını ısıtın
Ançuez, taze biberiye, ince kıyılmış sarımsak, rendelenmiş limon kabuğu ve halka doğranmış soğanları soteleyin
Soğanlar yumuşayınca süt, limon suyu ve kremayı ekleyip iyice karıştırın ve 3-4 dakika daha pişirip ateşten alın
Makarnayı bir kapta sosla iyice harmanlayın
Taze çekilmiş karabiber serpip biberiye yapraklarıyla süsleyin ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul