07-16-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yengeç Etli Siyah Ravyoli

250 gr un
9 yumurta
30 gr mürekkep balığı boyası
300 gr yengeç eti
6 domates
6 yaprak taze fesleğen
100 gr kuru fasulye
100 gr krema
1 soğan
2 diş sarımsak
100 gr zeytinyağı
Tuz
Kırmızı pul biber
1 dal taze biberiye
Taze nane
Yengeç etli siyah ravyoli:
Kuru fasulyeyi bir gün önceden ıslatın Kuru soğanı ince kıyıp bir tencerede kuru fasulye ve suyla pişirin Haşlanınca ocaktan alın ve suyunu hafif süzüp, soğutmadan içine taze biberiye, üç yaprak taze fesleğen ve sarımsakları aktarın Zeytinyağı, krema, tuz ve pul biberi ekleyip karışımı mutfak robotunda püre haline getirin
Ravyoli hamuru için, unu düz zemine toplu şekilde döküp ortasını hafifçe açın, 8 yumurta, mürekkep balığı boyası ve tuzu ilave edip iyice karıştırın 15 dakika dinlendirin Bir tavaya zeytinyağını aktarın ve elma dilim doğranmış 3 domatesi pişirin 3 yaprak fesleğeni doğrayıp ilave edin Doğranmış yengeç etlerini de ekleyip, tuz ve karabiberle tatlandırın ve 3 dakika daha pişirin
Dinlenen hamurun kalın olmamasına özen göstererek merdane ya da hamur açma makinesi ile dikdörtgen şekilde açıp, ortadan ikiye kesin Hamurun bir parçasına yumurta sarısı sürün Yengeç etini hamura 2 cm aralıklarla mantı gibi yerleştirin ve diğer kalan parçayı üzerine örtüp, her tarafının yapışmasını sağlayın Bıçak yardımıyla kare kesin
Makarnaları bir tencerede tuz ilave edilmiş kaynar suda 8 dakika pişirin Kalan domatesleri de doğrayıp bir tavada zeytinyağı ile soteleyin Fasulye sosu ve haşlanmış ravyoliyi ilave edip hepsini birlikte pişirin Üzerine isteğe göre taze nane doğrayıp servis yapın
|
|
|