Yalnız Mesajı Göster

Kremalı Ve Mantarlı Piyemonte Usulü Tagliolini

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Ve Mantarlı Piyemonte Usulü Tagliolini





Hamur için
100 gr un
100 gr yumurta sarısı
1 çay kaşığı tuz
70 gr irmik unu
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Sos için
5~6 orta boy porçini mantarı
5~6 kültür mantarı
5~6 sarıkız mantarı
1 su bardağı krema
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı parmesan peyniri
1 çay bardağı beyaz şarap
Yarım orta boy soğan
2 diş sarımsak
4 yaprak fesleğen
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Kremalı ve mantarlı piyemonte usulü tagliolini:
Hamur için malzemelerin hepsini iyice yoğurun Hamuru 3 mm inceliğinde açın ve çok ince şeritler halinde kesin Bir tencerede yaklaşık 5 dakika kadar kaynayan tuzlu suda haşlayın

Sos için, kuru soğan ve sarımsağı incecik doğrayın ve bir tavada zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar soteleyin Pembeleşen soğanlara ince dilimlenmiş mantarları ilave edip, suyunu çekinceye kadar pişirin Beyaz şarabı ilave edip kaynatın En son krema ve fesleğeni ekleyip 4-5 dakika daha pişirdikten sonra parmesan peyniri ve tereyağı ile yoğun bir sos elde edin Tuz ve karabiber ile tatlandırın Çukur geniş bir porselen kasede sos ile haşlanmış makarnayı karıştırıp servis yapın

AKLINIZDA BULUNSUN
Haşlanan makarnayı, haşlama suyunu süzüp direkt sosa ilave ederek tüketin Makarnayı sudan geçirirseniz vitamin ve aromasını yok etmiş olursunuz

Alıntı Yaparak Cevapla