Konu
:
Kremalı Ve Mantarlı Piyemonte Usulü Tagliolini
Yalnız Mesajı Göster
Kremalı Ve Mantarlı Piyemonte Usulü Tagliolini
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremalı Ve Mantarlı Piyemonte Usulü Tagliolini
Hamur için
100 gr un
100 gr yumurta sarısı
1 çay kaşığı tuz
70 gr irmik unu
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Sos için
5~6 orta boy porçini mantarı
5~6 kültür mantarı
5~6 sarıkız mantarı
1 su bardağı krema
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı parmesan peyniri
1 çay bardağı beyaz şarap
Yarım orta boy soğan
2 diş sarımsak
4 yaprak fesleğen
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Kremalı ve mantarlı piyemonte usulü tagliolini:
Hamur için malzemelerin hepsini iyice yoğurun
Hamuru 3 mm inceliğinde açın ve çok ince şeritler halinde kesin
Bir tencerede yaklaşık 5 dakika kadar kaynayan tuzlu suda haşlayın
Sos için, kuru soğan ve sarımsağı incecik doğrayın ve bir tavada zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar soteleyin
Pembeleşen soğanlara ince dilimlenmiş mantarları ilave edip, suyunu çekinceye kadar pişirin
Beyaz şarabı ilave edip kaynatın
En son krema ve fesleğeni ekleyip 4-5 dakika daha pişirdikten sonra parmesan peyniri ve tereyağı ile yoğun bir sos elde edin
Tuz ve karabiber ile tatlandırın
Çukur geniş bir porselen kasede sos ile haşlanmış makarnayı karıştırıp servis yapın
AKLINIZDA BULUNSUN
Haşlanan makarnayı, haşlama suyunu süzüp direkt sosa ilave ederek tüketin
Makarnayı sudan geçirirseniz vitamin ve aromasını yok etmiş olursunuz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul